הכשרות ב'השגחה פרטית' עונה על כל דרישות ההלכה, לפי הפסיקה המקובלת

שקיפות ואמינות נמצאות בראש מעיינינו. לכן, בנוסף לפירוט הסטנדרטים שלנו - כאן המקום לכל השאלות והתשובות שיש לכם בנוגע ל'השגחה פרטית'. לא מצאתם את השאלה שרציתם לשאול? אתם מוזמנים להוסיף אחת משלכם

 

 

 

  • כל משגיחות הכשרות של 'השגחה פרטית' מחזיקות ברישיון מטעם משרד הדתות. הרבנות הראשית לא מעסיקה נשים כמשגיחות כשרות. נשים שומרות כשרות שעברו הכשרה מקצועית ומבחנים והצטרפו ל'השגחה פרטית' כמשגיחות - ומהוות אצלנו עוגן מקצועי. זהו עוד נדבך ברצון לשנות את המדיניות הבעייתית של הרבנות.
  • משגיחות הכשרות מגיעות לבית העסק מספר פעמים בשבוע, ללא תיאום מראש, ובשעות הקריטיות של הכנת וארגון חומרי הגלם והירקות.
  • ב'השגחה פרטית' מאמינים כי על משגיחות הכשרות לעשות בעצמן את ניפוי הקמח, ברירת הקטניות ושטיפת העלים.
  • על המטבח להיות פתוח ללקוחות המעוניינים לראותו, במגבלות דרישות משרד הבריאות.
  • על בעל בית העסק לשמור את תעודות המשלוח של המצרכים, ולאפשר למשגיחות לראותן.
  • בתי העסק משלמים ל'השגחה פרטית' עבור שירותי ההשגחה שהם מקבלים, אך משגיחות הכשרות מועסקות ישירות ע"י 'השגחה פרטית', ואין יחסי עובד-מעביד בינן ובין בית העסק.
  • מספר הטלפון של משרדי 'השגחה פרטית' מופיע על גבי התעודה, וניתן לפנות בכל שאלה.

 

 

סטנדרטים

 

6
גבינות קשות - הגבינה צריכה להגיע עם חותמת כשרות של סוכנות מוכרת.
7
בשר -  הבשר צריך להגיע עם חותמת של סוכנות מוכרת וחותם בתוך חותם. בחלק מהמסעדות משתמשים בבשר "חלק".
9
דגים - דגים צריכים להגיע עם חותמת כשרות של סוכנות מוכרת. במידה ובית העסק רוכש ממקום שאינו מוכר, עליו להתייעץ עם המשגיח/ה.
10
קמח - מנפים בנפת משי (צפיפות גבוהה). כל כמות קמח חייבת בניפוי.
4
ניקוי עלים - עלים ירוקים: במידה ולא משתמשים בירק 'גוש קטיף' ללא חרקים, יש לנקות באופן מיוחד: פטרוזיליה, כוסברה, בייבי, רשאד, בזיליקום, נענע, שמיר, סלרי, חסה וכן כרוב וכל שאר העלים הירוקים מחייבים השרייה למשך 3 דקות לפחות במי חומץ או במי סבון. לאחר מכן שוטפים את העלים המופרדים תחת זרם מים חזק ותוך כדי שפשוף. אח"כ לוקחים חופן עלים ובודקים עלה-עלה מול האור כדי לוודא שאין חרקים או תולעים. אם לא נמצאו חרקים/תולעים - כל הכמות נקיה. אם נמצאו - יש לחזור על כל תהליך הניקוי מהתחלה, וחוזר חלילה.
  •         כרישה: חורצים את הגבעול לכל אורכו כדי שמים יוכלו להיכנס בין שכבות העלים. משרים במים עם מעט סבון או חומץ למשך 3 דקות לפחות, ואז שוטפים תחת זרם חזק - גם בין שכבות העלים. לוקחים 3 גבעולים ובודקים היטב מול האור שאין חרקים. במידה ולא נמצאו חרקים - כל הכמות נקיה. אם נמצאו - יש לחזור על כל תהליך הניקוי מהתחלה, וחוזר חלילה.
  • כרובית וברוקולי: אין להשתמש בירק טרי רגיל. ניתן להשתמש בירק קפוא של סנפרוסט או בודק, או בתוצרת טריה נקיה מחרקים של גוש קטיף.
3
דגנים וקטניות - לכל דגן/קטניה יש את אופן הברירה שלו:
  • א.      עדשים (חומים, שחורים וכתומים), חיטה, כוסמת, אורז מלא, גריסים: משרים בסיר עם מי ברז שהומסו בהם 2 כפות מלח. כל מה שצף - זורקים (הקטניות המתולעות חלולות, ועל-כן צפות)
  • ב.      חומוס ושעועית יבשה: מרתיחים בסיר או משרים במים פושרים למשך הלילה. מרגע שהקליפות שקופות - לוקחים חופן ומוודאים שאין חרקים תחת הקליפה. חוזרים על תהליך הבדיקה על סה"כ 3 חופנים. אם לא נמצאו חרקים - הסיר כשר, ואם נמצאו חרקים - יש לבדוק את כל הסיר. אין לבדוק חומוס ושעועית כשהם יבשים.
  • ג.       אורז: שופכים כמות קטנה של אורז על משטח לבן, ובודקים שאין חרקים ותולעים בין הגרגרים. חוזרים על התהליך עד שכל כמות האורז נבררה ונבדקה.
8
הפרשת חלה - במידה והאפייה נעשית בבית העסק - צוות המקום יונחה כיצד להפריש חלה. מינימום להפרשה: 1200 גרם.
2
בישול - טבח שאינו יהודי יכול להנמיך או להגביר את האש, אבל האש במטבח חייבת להידלק ע"י יהודי.
1
טבילת כלים - טבילת כלים - הכלים הינם לצורך מסחר. מומלץ לטבול כלים כדי לצאת ידי חובת המחמירים, אך הטבילה לא מעכבת.

 

שאלות ותשובות

 

    • איך אפשר לסמוך על בעלים של בית עסק?
      משגיחות הכשרות שלנו מהוות גורם מקצועי ובלתי-תלוי, ובעת הצורך יודעות לזהות ולסגור את הפערים ההלכתיים. הן יוצרות נאמנות הלכתית בתוך המערכת, ובהתייעצות עם הרבנים המלווים של הארגון – אמונות על פתרון שאלות ו/או בעיות שעולות בבית העסק.
    • מי פותח את היין במסעדות שנמצאות בפרויקט? האם אתם מחייבים יין מבושל?
      בחלק מהמסעדות מוגש יין לא מבושל ולכן יש להזמין יין סגור בבקבוק ולפתוח לבד, או לברר עם המלצר אם ניתן לקבל יין בכוס ללא חשש. בבישול משתמשים רק ביין מבושל.
    • האם אתם נותנים כשרות למקום הפתוח בשבת?
      לא.
    • האם רכיבי היסוד מסתמכים על הכשרות של הרבנות?
      בשלב זה ובלית ברירה, כן.
    • האם מופרשות תרומות ומעשרות?
      כן, כמובן.
    • האם יש תעודת כשרות?
      כיום לרבנות הראשית יש מונופול על הנפקת תעודות כשרות. בתי העסק בהשגחה שלנו כשרים, ויש להם תעודה של 'השגחה פרטית' – אבל מכיוון שארגון 'השגחה פרטית' מחויב לשמירה על החוק, בפועל בבתי העסק תלויה "ברית מהימנות" שאמנם מסבירה שהמקום עובד תחת השגחתנו ומחויב להלכה, אך אינה מכילה כל סממן כשרותי - כך שבית העסק לא עובר על החוק.
    • איך נראית התעודה?
      ברית מהימנות
    • שאלה נוספת?

 

 

 

משרד - 025353269 | info@kashrut.org.il
מנהלת הפרויקט - אילה פלק: 050-3010798 | ayala@kashrut.org.il
ראש הפרויקט - הרב אהרון ליבוביץ | ravaaron@kashrut.org.il

© כל הזכויות שמורות להשגחה פרטית · עיצוב: נעה אלבז, סטודיו דוב אברמסון · בניית אתר: בינטרנט